BUQI Behandeling voor Dieren en Mensen
Buqi Behandelaar betekent dat je de Taiji krachten gebruikt om het energie-systeem van de mens of het dier te stimuleren, zodat het weer compleet gaat stromen en meer in evenwicht komt. Vaak komen dieren spontaan naar Maurizio toe wanneer hij zich verbindt met deze energie. 
Prijs voor een treatment van 45 min. 55 euro

Het Buqi behandelsysteem is ontwikkeld uit de Chinese geneeskunde en gebruikt technieken die bijna verloren waren gegaan. Het systeem is gebaseerd op de theorie die zegt dat de oorzaak van ziekte is gelegen in de ophoping in het lichaam van giftige afvalstoffen en andere ziekteverwekkende factoren. Deze ziekteverwekkende factoren, ook wel binqi genoemd, verzamelen zich vooral in de tussenwervelruimtes, gewrichten en organen. Een andere vorm van binqi is negatieve emotie. Emoties als stress, woede, angst en verdriet kunnen de biochemie van het lichaam aantasten. De ophoping van binqi leidt tot blokkades in organen, gewrichten en energiekanalen. De resulterende disfunctie leidt tot verhinderde circulatie van lichaamsvloeistoffen (bloed, lymfe, intercellulaire- en cerebrospinale vloeistof) en stagnatie van de energiestroom. Hierdoor worden we gevoelig voor ziekte.

Aan de basis van Buqi ligt de helende kracht van de dantian: een energiecentrum in de lage onderbuik. De dantian kan, in geactiveerde staat, een sterke interne kracht genereren. Iedere Buqi behandelaar moet als eerste deze kracht leren vinden en ontwikkelen. Tijdens een behandeling wordt eerst het eigen energiesysteem geactiveerd. Vervolgens wordt een energieveld rond de client gecreëerd en wordt de binqi uit het lichaam van de client gestuurd. In Buqi wordt normaliter niet aangeraakt: men werkt op een paar cm tot zelfs meters afstand van de patiënt. Met oefening kan de therapeut de vaardigheid ontwikkelen om energie te richten door mentale kracht, ademhaling en dantiankracht te combineren. Dit reinigt niet alleen het energiesysteem van de patiënt, het kan ook op subtiele wijze de lichaamshouding corrigeren.

Lichaamshouding wordt gecorrigeerd door spontane beweging. Dit is een natuurlijk fenomeen: buiten onze wil om is het continu gaande. Celbeweging is al een vorm van spontane beweging, maar denk ook aan de hartslag, peristaltiek van het spijsverteringskanaal, gapen, knipperen met de ogen, enz. Deze bewegingen maken deel uit van het zelfregulerende mechanisme van ons lichaam. Echter, in veel mensen is dit zelfregulerende mechanisme verstoord: veel van de interne spontane functies zijn zwak en werken onvoldoende. Dit kan leiden tot een gevoel van weinig energie of moeheid en leidt op den duur vaak tot ernstiger ziekten. Tijdens een Buqi behandeling worden de spontane reacties van het lichaam gereactiveerd en verbeterd. Patiënten kunnen krachtige externe spontane reacties ervaren wanneer het lichaam blokkades tegenkomt. Deze spontane bewegingen helpen om geblokkeerde gebieden te openen en binqi te elimineren.

De Buqi theorie is gebaseerd op de dubbele vicieuze cirkel van ziekte. De twee cirkels zijn de vicieuze cirkel van lichaamshouding en de vicieuze cirkel van de geest. Als één van deze cirkels doorbroken kan worden kunnen de symptomen van ziekte worden behandeld en kan gezondheid worden hersteld.

De Zon vzw
www.de-zon.org
info@de-zon.org
+32 476 633 580
  • YouTube Social  Icon
  • s-facebook
  • Twitter Metallic
  • s-linkedin
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now