Massage
 
 
Prijs voor een behandeling van 1 uur 70 euro

Dieptemassage
Bij een plaatselijke problematiek wordt er op de diepere spierlagen gewerkt wat een positieve uitwerking heeft op het hele pijngebied.

Het kan verbetering geven bij chronische en acute pijnen. Door verbetering van de kwaliteit van doorstroming krijg je positieve reacties in het lichaam. Waar oppervlakkige behandelingen falen, kan deze techniek een oplossing zijn.

Relaxmassage
Op tijd even relaxen met een massage, het brengt je weer in evenwicht, geeft meer doorstroming aan je lichaam. Hierdoor is je immuunsysteem beter gewapend tegen aanvallers en je zenuwstelsel kan beter tegen stress. Relaxen door een massage is dus fitter en gezonder worden, preventief en opbouwend werken aan je hele welzijn.

Massage aangepast voor mensen met

CVS/FYBROMIALGY
Een massage over een dunne laag kleding,

ritmisch en ontspannend.
Ontstaan vanuit verschillende massagetechnieken en vanuit ervaring en sterk aanvoelen van wat nodig is voor het lichaam (BUQI en REGENESIS HEALING, techniek ).

De massage techniek kan eventueel ook aangepast en met olie op de huid uitgevoerd.

Massage is met zekerheid de oudste vorm van behandelen. Masseren gaat zo ver terug in de geschiedenis dat zelfs de oorsprong van het woord massage niet meer met zekerheid kan achterhaald worden. Sommigen menen dat het afkomstig is van het Griekse woord massein (kneden), terwijl anderen aannemen dat het van het Arabische woord mas’h (zacht drukken) afkomstig is. In de klassieke werken van Kung Fu verwijst men naar een Chinese vorm van massage die al in gebruik was rond 3000 vóór Christus. Hippocrates (400 v.Chr.) sprak vol lof over massage. Homerus spreekt in zijn Odyssee over de Griekse vrouwen die de van het slagveld terugkerende oorlogshelden masseerden, en ook bij de Romeinen was massage sterk ingeburgerd. Julius Caesar liet zich elke dag masseren omdat hij aan neuralgie leed. Galenus was de eerste die massage op een wetenschappelijke wijze ging toepassen.
Masseren werd in de loop der tijd een geaccepteerd onderdeel van de geneeskunde, maar met de invoering van de elektrotherapie liep de toepassing van massage terug en verdween meer en meer uit de lesprogramma’s van de fysiotherapie opleidingen. Fysiotherapie is in de huidige reguliere gezondheidszorg zo ver van zijn oorsprong afgedwaald dat het een heel andere discipline is geworden met de nadruk op elektrotherapie en heilgymnastiek in groepsverband.
Het is daarom logisch dat er in de complementaire gezondheidszorg vele vormen van massage ontwikkeld zijn, die in de praktijk veelvuldig worden toegepast. Juist in deze tijd, waarin de mens gebukt gaat onder stress en zenuwspanningen, is de behoefte aan massage enorm groot geworden. Een goede massage is de snelste methode om verkrampte, pijnlijke gebieden in de nek, schouders, rug, of eender waar in het lichaam, weer tot ontspanning te brengen. Dit is niet alleen belangrijk omwille van het directe positieve effect op het welbevinden van de cliënt, maar ook omdat het vele klachten in de toekomst kan voorkomen. Verkrampte spieren zorgen namelijk voor een slechte doorbloeding, vermoeidheid en tal van andere problemen.